Známi sú prví nositelia ocenenia Opálové zrnko

20.11.2003 Celý región

Prešovské firmy Cofin, Regada, Minerálne vody a Ant kardiofitness sa stali nositeľmi prvých ocenení nazvaných Opálové zrnko. Zvíťazili v úvodnom ročníku súťa...
Prešovské firmy Cofin, Regada, Minerálne vody a Ant kardiofitness sa stali nositeľmi prvých ocenení nazvaných Opálové zrnko. Zvíťazili v úvodnom ročníku súťaže o najúspešnejší podnikateľský subjekt v oblasti výroby a služieb pôsobiaci na území mesta Prešov. Nominovaných bolo šesť firiem v štyroch kategóriách. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo v piatok 14. novembra.

Spoločnosť Cofin podnikajúca v polygrafickej výrobe zvíťazila v kategórii Prosperita - výroba do 49 zamestnancov (hodnotil sa napr. vývoj tržieb, prevádzkový zisk, rentabilita tržieb, zisk na zamestnanca, druhým nominantom bola strojárska firma Ingmetal). V kategórii Prosperita - výroba nad 50 zamestnancov vyhrala Regada, s. r. o. , výrobca strojov a prístrojov v oblasti strojárstva. Druhým uchádzačom bolo výrobné družstvo Elektroplast, zamerané na spracovanie a výrobu tovaru z plastov.
Minerálne vody, a. s. , vyhrali v kategórii Inovácia - výrobok, v ktorej sa posudzovala originalita podnikateľského nápadu, zlepšenie úžitkových vlastností a konkurencieschopnosti výrobku. Porota ocenila firemnú inováciu v balení minerálnej vody značky Baldovská a novú etiketu. O cenu sa v tejto kategórii uchádzala aj Regada, a to za elektrický servopohon priamočiary, ktorý predstavuje elektronizovaný rad servopohonov s novými úžitkovými vlastnosťami. V kategórii Inovácia - služba uspel jediný nominant Ant kardiofitness za svoju \"najkomplexnejšiu ponuku telovýchovných služieb a regenerácie v Prešove, prvé špecializované fitness centrum pre zdravotne a telesne postihnutých\". Navyše tu ako jediní používajú napr. Feldenkraisovu metódu.
Podľa konateľky spoločnosti Východ Media, s. r. o. , Jany Bubenkovej, museli uchádzači o cenu preukázať aj to, že nemajú žiadne dlhy voči sociálnej a zdravotným poisťovniam, daňovému úradu i mestu Prešov. Okrem uvedenej spoločnosti boli spoluorganizátormi Krajská rada Združenia podnikateľov Slovenska v Prešove, Regionálne poradenské a informačné centrum v Prešove, agentúra Image,  mesto Prešov. Odborným garantom bol Peter Kuzmišin, prorektor Prešovskej univerzity.
Ocenení získali originálny certifikát z ručne vyrobeného papiera s vizuálom loga súťaže, do ktorého je vložené opálové zrnko vo veľkosti perly. Autorkou výtvarného návrhu ceny bola konateľka agentúry Image Anna Nagyová.

(jj)
 

Vyberte región